Oferta

 

Zapewniam Państwa, że powierzony mi sprzęt traktuję z całą należną troską i fachowością. Powierzchnie, które wymagają naostrzenia, a szczególnie profesjonalne nożyczki, ostrza i noże tną po naostrzeniu przeze mnie niekiedy lepiej, niż oryginalne nowe. Tajemnica tkwi w tym, że do ostrzeniania używam zawsze właściwych tarcz i ściernic, a także odpowiednio dobranych materiałów szlifierskich. Dobór odpowiedniej tarczy zależy od jakości ostrza, istotna jest rownież prędkość obrotowa tarczy szlifierskiej. W niektórych serwisach ostrzy się „na sucho”. Podczas takiego ostrzenia wzrasta znacznie temperatura stali, a to pociąga za sobą utratę jej twardości, w efekcie powierzchnia tnąca będzie się znacznie szybciej tępić. Ja zawsze zwracam uwagę na to, aby podczas szlifowania nie dopuścić do szkodliwego podniesiena temperatury.

 

Uwagi dla Klientów:

1. Proszę do przedmiotów przysyłanych do mojego serwisu dołączyć czytelnie napisany adres zwrotny i numer telefonu.

2. Głowice tnące maszynek do strzyżenia przed przekazaniem ich do ostrzenia powinny być wstępnie oczyszczone. Najprościej jest zrobić to przy pomocy odkurzacza, lub przedmuchać sprężonym powietrzem. Nadmiernie zanieczyszczone sierścią części maszynek nie będą przyjmowane do ostrzenia!

3. Nożyczki typu convex [ http://www.acutus.entro.pl/convex_czy_tradycyjne_ostrze-19-p.html ] ostrzę specjalną, unikalną fabryczną technologią zachowując im fabryczne parametry i wygląd. Często trafiają do mnie nożyczki convex trwale uszkodzone przez innego szlifierza, naostrzone tak jak ostrzy się zwykłe domowe nożyczki. W większości przypadków możliwe jest przywrócenie takim zniszczonym nożyczkom fabrycznych parametrów, profilu convex. Tylko na wyraźne życzenie Klienta nożyczki typu convex szlifuję i ostrzę tą tańszą, zwykłą metodą.

 



 
     
   
  ACUTUS (od stycznia 2010) | mapa strony | © 2015
Utworzono w systemie darmowe strony www EntroCMS